Bilal Beyaz https://www.bilalbeyaz.com Dijital Pazarlama Sun, 31 May 2020 21:29:37 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.12 https://www.bilalbeyaz.com/wp-content/uploads/2020/05/bilal-beyaz.jpg Bilal Beyaz https://www.bilalbeyaz.com 32 32 SEO Çalışmasına Nereden Başlanmalı https://www.bilalbeyaz.com/seo-calismasina-nereden-baslanmali/ https://www.bilalbeyaz.com/seo-calismasina-nereden-baslanmali/#comments Fri, 22 May 2020 04:14:25 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1368 SEO Çalışmasına Nereden Başlanmalı sorusunun cevabını merak ediyorsanız dikkatinizi ve algınızı tamamen buraya vermelisiniz.
Bir sufle; SEO planının ilk adımı, anahtar kelime araştırması yapmaktır. Bu, web sitesinin alakalı arama terimleri için sıralanmasını sağlar.
Arama Motoru Optimizasyonunda ilk planın nasıl yapılması gerektiğini ve kullanıcıların aramalarda sizi nasıl bulabileceğini öğrenmiş olacaksınız. İnternet aramalarında bulunabilmek için büyük bir araç olan arama motorlarının, web sitenizi nasıl değerlendirdiğini, nelere dikkat etmeniz gerektiğinden de bahsedeceğim.
SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu ile web aramalarında insanların sizi bulmasını sağlayın.

Eğer arama motorlarına sitenizi tanımlamaları için yardımcı olursanız, hazırlanmasında  büyük emekler harcadığınız içeriğinizi tam da istediğiniz müşterilerin aramalarında göstermelerine olanak tanırsınız.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her dakika binlerce hatta milyonlarca insan, aklınıza gelebilecek her konuda İnternet’te arama yapıyor. Artık en küçük bir ihtiyaç bile internetten aranır hale geldi. Hal böyleyken büyük fırsatlar da doğmuş oldu.

Örneğin bir tekstil firmanız var ve ürünlerinizi web’de satarak büyümek istiyorsunuz. İşte burada SEO ile ürünlerinizi arayanlara sunabilirsiniz. Yani SEO, herhangi bir kişinin tekstil ürünleri, atlet, iç çamaşırı gibi işletmenizle ilgili kelimeler kullanarak arama yaptığında sizin arama sonuçlarda görünme olasılığınızın daha fazla olması anlamına gelir.

Arama sonuçlarında iki farklı şekilde görüntülenirsiniz. Bunlardan biri ücretli reklamlardır. Geri kalanlar arama motorlarının arama kutusuna girilen kelimeyle en alakalı olduğuna inandığı “para ödenmemiş”  olan sonuçlardır. Bunlara “organik sonuçlar” denir.
Seo Organik Sonuç

İçeriklerin arama motorlarında yer alması adına belirli algoritmalar vardır. Arama motorları web sitenizi belirli periyotlarda ziyaret eder içeriklerinizi tarar, bunlardan bir anlam çıkarmaya çalışırlar.

Web sitenizin bu sonuçlarda nerede göründüğü, sitenizde kullandığınız (örneğin örgü ip modelleri) gibi kelimelerin yanı sıra web sitenize kaç sayfanın bağlantı verdiği (backlink) gibi diğer unsurlardan da etkilenir.

backlink

Hedef; kullanıcının internet’te aradığı şey tam olarak neyse onu sunmak.

Peki bu nasıl mümkün olur?

Olabilecek en iyi sonuçları sunmak için arama motorları, web siteleriyle ilgili olabildiğince çok bilgi arar.

Sitelerin popülerliğine ya da diğer kişilerin onlar hakkında ne dediğine bakarlar. Web sayfalarındaki kelimeleri veya bir sayfanın kodundaki anahtar kelimeleri konuyu anlamak için değerlendirebilirler.

Bu bileşenlerin her biri arama motorlarının en iyi eşleşmeyi bulmasına yardımcı olur. Arama motorları, ayrıca  arayanın coğrafi konumunu da değerlendirebiliyor. Kocaeli’nden yapılan bir arama yerelleştirilmiş bir dizi arama sonucu sunar. Aynı arama Adana’dan yapılırsa farklı sonuçlar verebilir.

Sitenizi arama sonuçlarında iyi bir noktaya getirmenin şartları, ilgi çekici, alakalı içerik ve kesinlikle kullanıcının arama niyetinin karşılanabilmesidir. Çünkü arama motorlarının işi en faydalı içerikleri bulup kullanıcıya göstermektir.

İlerledikçe size arama motorlarının nasıl çalıştığını daha çok anlatacağım ve işletme hedeflerinize ulaşabilmeniz için SEO iyileştirme stratejisi kurmanıza yardımcı olacağım.

Şimdi İyi Bir SEO Planı Yap!

Arama motoru optimizasyonunu (SEO) iyice kavradıktan sonra, web sitenizi optimize etmeye hazırsınızdır. Artık bir SEO planı oluşturmalı ve web sitenizi ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde geliştirip, içerik takvimlerinizi hayata geçirebilirsiniz.

İşe mutlaka anahtar kelime araştırması yaparak başlamalısınız. Potansiyel müşterilerinizin hangi kelimeler ile aramalar gerçekleştirdiğini öğrenmelisiniz,

Toptan ürün mü arıyorlar? Perakende ürün mü arıyorlar?

Anahtar kelime araştırmanızı yaparken Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcısı ve Google Trend gibi ücretsiz araçlardan faydalanabilirsiniz. Bu araçların zaten bir arama motorunun araçları olduğunu unutmayın. Verilerin en sağlıklı bir şekilde size sunulacağından şüpheniz olmasın.

Web sitenizde anahtar kelimeleriniz ile alakalı mutlaka bilgilendirme yazılara yer verin. Örgü Nasıl Yapılır? Yazma Nasıl Bağlanır? gibi konular hakkında kullanıcılarınıza öğretici içerikler sunun.

Bu, anahtar kelimelerinizi daha belirgin kılmaya ve müşterilerinizin aradığı şey ile daha iyi bir eşleşme olmasına yardımcı olacaktır. Bunu SEO planınızın bir parçası olarak sıklıkla yapmalısınız. İyi anahtar kelimeler belirledikten sonra, o kelimeler için arama sonuçlarındaki performansınıza bakın.
Yine Google bu konuda bize ücretsiz olarak Google Analytics aracını sunuyor.

Bu kelime ve tümcelerden kaç tanesi web sitenizi arama motorunda gösteriyor? Sitenize pek fazla trafik getirmeyen belirli kelimeler var mı?

Bu bilgi sizin için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamanıza yardımcı olur. “Kadın İç Çamaşır” gibi popüler bir arama sitenize müşteri getirmiyorsa SEO planınızdaki eksik parçalar üzerinde çalışabilirsiniz. SEO performansınızdaki boşlukları keşfettikten sonra bir sonraki adımınız bunları nasıl düzelteceğinizi düşünmektir. Belki de sitenizde düzenli Kadın iç giyimi için sipariş alabildiğinizden bahsedilmiyordur.

Sitenize bağlantı almanız son derece önemli. Bunun için mutlaka işiniz ile alakalı bloglardan link almaya özen gösterin. Bir haber sitesinden ziyade yün ip satıyorsanız kadınların buluştuğu örgü modellerini paylaştıkları bir siteden link almak daha faydalı olacaktır.

SEO performansınızı iyileştirmek adına önceliklerinizi belirleyin.

Web sitenizde makaleler yazmaya başlayın.

Yapacağınız her çalışmayı önceden belirlediğiniz bir plan çerçevesinde hayata koyun ve bunu yıl boyunca heyecanınızı hiç yitirmeden devam ettirin.

Güncellemeleri takip ederek SEO planlarınızı mutlaka revize edin. Arama motorlarının sürekli algoritmalarını iyileştirip yeni özellikler getirdiğini aklınızdan çıkarmayın. Başarmak için güncel kalmak zorundasınız.

Kopya içeriklerden mutlaka uzak durun. Bir kaynaktan yararlanırken kendi yorumunuzu katmayı unutmayın.

Sonuçlarınızı düzenli olarak gözden geçirin nerede yanlış nerede doğru yaptığınızı belirleyerek farklı stratejiler geliştirin.

Satış yapamıyorsanız nedenleri belirlemek için testler yapın. Bıkmayın asla vazgeçmeyin.

Arama motoru için değil kesinlikle kullanıcılarınız için içerikler kampanyalar oluşturun.

Özetle müşterilerinizin ne aradığını anlamak için anahtar kelime araştırmasıyla işe başlayın ve ardından bu bilgiyi başarı ve başarısızlıklarınızı değerlendirmek için kullanın.

Zayıf noktalarınızı iyileştirmek ve bunlara öncelik vermek için beyin fırtınası yapın.

Danışmaktan asla çekinmeyin.

SEO planınızı sizin ve arama motorlarının dünyasındaki değişikliklere göre yeniden yapmaktan asla korkmayın.

İyi bir plan hedefinize ulaşmanız için başlangıç noktanız olacaktır.
Arama sonuçlarında karşılaşmak üzere kendinize iyi bakın : )

 

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/seo-calismasina-nereden-baslanmali/feed/ 2
Haziran Ayı Önemli Günler ve Ücretsiz Tasarımları 2020 https://www.bilalbeyaz.com/haziran-ayi-onemli-gunler-2020/ https://www.bilalbeyaz.com/haziran-ayi-onemli-gunler-2020/#respond Sun, 17 May 2020 22:34:46 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1356 Sosyal medya içeriklerinin vazgeçilmezi olan Haziran ayı önemli günleri sizler için derledim.
Ayrıca 2020 Haziran Ayı Önemli Günler için hazırladığım ücretsiz tasarımları indirip sosyal medya hesaplarınızda kullanabilirsiniz. İçerik planı takviminize bu günleri eklemeyi unutmayın. Takvimde yer alan önemli gün ve haftalar ile alakalı etkinlikler düzenleyerek markanıza güç katabilirsiniz. Hiçbir günü kaçırmak istemiyorsanız takvimi mutlaka kaydedin.

1 Haziran Pazartesi

Dünya Süt Günü 2020

Dünya Süt Günü

3 Haziran Çarşamba

Dünya Bisiklet Günü 2020

Dünya Bisiklet Günü

5 Haziran Cuma

Dünya Çevre Günü 2020

Dünya Çevre Günü 2020

7 Haziran Pazar

Dünya Gıda Güvenliği Günü 2020
Dünya Çikolatalı Dondurma Günü 2020

8 Haziran Pazartesi

Dünya Okyanus Günü 2020

Dünya Okyanus Günü

12 Haziran Cuma

Dünya Kırmızı Gül Günü 2020

Kırmızı Gül Günü

14 Haziran Pazar

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü 2020

Kan Bağışı Günü

15 Haziran Pazartesi

Dünya Rüzgar Günü 2020

17 Haziran Çarşamba

Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü 2020

18 Haziran Perşembe

Dünya Piknik Günü 2020

20 Haziran Cumartesi

Dünya Mülteci Günü 2020

21 Haziran Pazar

Dünya Babalar Günü 2020
Dünya Müzik Günü 2020

26 Haziran Cuma

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü 2020

 

Önümüzdeki aylar için de düzenli bir şekilde içerik oluşturup sizlerle paylaşacağım. Klasik kutlama mesajlarının yerine daha yaratıcı ve kreatif çalışmalar yaparak farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Herkesin “…kutlu olsun” mesajı yayınladığı bir günde sizin iyi bir etkinlik ile öne çıkmanız mümkün olabilir. O yüzden planlarınızı erkenden yaparak bir adım önde olun.
İçerik hakkında görüş ve önerilerinizi lütfen yorumda belirtin.
Bir sonraki yazımda buluşmak üzere, sağlıkla kalın…

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/haziran-ayi-onemli-gunler-2020/feed/ 0
Geç Olmadan Dijital Dünyadaki Varlığınızı Oluşturun https://www.bilalbeyaz.com/gec-olmadan-dijital-dunyadaki-varliginizi-olusturun/ https://www.bilalbeyaz.com/gec-olmadan-dijital-dunyadaki-varliginizi-olusturun/#comments Thu, 14 May 2020 13:11:48 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1348 Geç olmadan dijital dünyadaki varlığınızı oluşturup, internette kendinize yer edinin.

Nasıl ki fiziki bir mağazanız için var olma çabası gösteriyorsunuz örneğin; tabela yaptırmak, broşür bastırmak, fiziki mağazanız için dekor işlemleri yapmak gibi sizi var eden çalışmalar.
Herkesin internet üzerinden varlığını gösterdiği şu gönlerde siz de dijitaldeki yerinizi almalısınız. Dijital pazarlamanın temellerini oluşturan var olma çalışmalarını sağlıklı bir şekilde oluşturmalısınız.
Bir ürün satmıyor olabilirsiniz, bir kuaför, bir kasap, bir manav ya da herhangi bir meslek hizmetini veriyor olabilirsiniz.  Hangi işi yapıyor olursanız olun sizin için mutlaka dönüşüm elde edebileceğiniz bir yapı vardır.

İmternette Kendinize Yer Edinin

Dijitalde Nasıl Var Olunur?

  • Google Haritalara Adres ve Telefon Ekleyerek
  • Sosyal Medya Hesapları Oluşturarak
  • Tanıtım İçerikli  Bir Web Sitesi Yaparak
  • E-ticaret Olanağı Sunan Kapsamlı Bir Web Sitesi Yaparak
  • Mobil Uygulama Tasarlayarak

veya bunların tamamını bir arada yaparak dijitalde var olabilirsiniz.

Dijital pazarlamanın ilk adımlarını atarak kullanıcıların sizi bulacağı, tanıyacağı ve sonunda müşteriniz olabileceği yerler oluşturun. Hemen bir web sitesi ya da bir e- ticaret sitesi oluşturarak başlamanız gerekmez.

Bir kasap olduğunuzu varsayalım. İnternetten müşteri bulmak için atacağınız ilk adım, kasap dükkanınızın girişini, konumunuzu, telefonunuzu Google Benim İşletmem gibi yerel dijital dizinlere eklemek olabilir. Daha sonra bir kullanıcı Google’da, örneğin Kocaeli İzmit bölgedeki kasap dükkanlarını  aradığında, web sitesine gerek olmadan sonuçlarda gösterilirsiniz! Potansiyel müşterilere işletmeniz ve neler yapabileceğiniz hakkında kısaca bilgi vermek için Facebook ve İnsatagram sayfası oluşturabilirsiniz. Bu sayfalara,  ürünlerinizin işlenmiş hallerini ya da ürünlerinizden memnun kalan müşterilerin fotoğraf ve videolarını ekleyebilirsiniz. Ne tür kesimlerin yapıldığından ve hangi ürünlerin hizmetini sunduğunuzdan potansiyel müşterilerinizi bilgilendirebilirsiniz.

Anlattıklarım zor görünüyorsa bir dijital pazarlama uzmanından danışmanlık alabilir temellerinizi sağlam bir şekilde inşa edebilirsiniz.

Web sitesi olmadan yapabileceğiniz birçok şey olsa da bir noktada web’de kendinize yer edinmek isteyebilirsiniz. Müşterileriniz bu web sitesine gelerek hakkınızda bilmeleri gereken her şeyi İnternet’te tek bir kaynaktan öğrenebilir.

Web sitenizi oluşturmadan önce planlarınızı net bir şekilde ortaya koymalısınız.

Ziyaretçilerin sitenizde ne yapmasını istiyorsunuz?”

Mesela: Web sitenizi ziyaret edenlerin sizi telefonla aramalarını mı istiyorsunuz?
O zaman telefon numaranızı gözle görülür bir şekilde her bölüme ekleyebilirsiniz.

Belki dükkanınızın yerini bulmalarını istiyorsunuz.
O halde güzel bir iletişim sayfası içerisine harita ve yol tarifi ekleyebilirsiniz.

Belki de web siteniz üzerinden randevu almak form toplamak istiyorsunuz.
Sitenizde şık bir şekilde hazırlanmış formlara yer verebilirsiniz.

Son olarak, web siteniz üzerinden ürün satışı yapmak istiyor olabilirsiniz.
Buna bir e-ticaret sitesi kurarak yapabilirsiniz. Bunun için mutlaka bir dijital pazarlama uzmanından destek almalısınız.

Web siteleri artık İnternet’te yer edinmek için tek seçenek olmasa da firmanızın tanıtımı için  büyük bir kolaylık oluşturmakta.

Özetlemek gerekirse: İnsanların sizi web’de bulmasını istiyorsanız dijitalde kendinize yer edinmeniz gerekir. Web site tasarımı, sosyal medya yönetimi, e-ticaret ile işletmenizi bir adım daha ileriye taşıyabilirsiniz.

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/gec-olmadan-dijital-dunyadaki-varliginizi-olusturun/feed/ 3
Mayıs Ayı Önemli Günler ve Ücretsiz Tasarımları 2020 https://www.bilalbeyaz.com/mayis-ayi-onemli-gunler-ve-ucretsiz-tasarimlari-2020/ https://www.bilalbeyaz.com/mayis-ayi-onemli-gunler-ve-ucretsiz-tasarimlari-2020/#respond Tue, 12 May 2020 23:42:12 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1314 Sosyal medya içeriklerinin vazgeçilmezi olan Mayıs ayı önemli günleri sizler için derledim.
Ayrıca 2020 Mayıs Ayı Önemli Günler için hazırladığım ücretsiz tasarımları indirip sosyal medya hesaplarınızda kullanabilirsiniz. İçerik planı takviminize bu günleri eklemeyi unutmayın.

14 Mayıs Perşembe

Dünya Çiftçiler Günü 2020

Çiftçiler Günü

18 Mayıs Pazartesi

Uluslararası Müzeler Haftası 2020
Başlangıç: 18 Mayıs Pazartesi 2020  Bitiş: 24 Mayıs Pazar 2020


Müzeler Haftası

19 Mayıs Salı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs

19 Mayıs Salı

Kadir Gecesi 2020

Kadir Gecesi

24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 2020
Başlangıç: 24 Mayıs Pazar 2020  Bitiş: 26 Mayıs Salı 2020

Ramazan Bayramı

Önümüzdeki aylar için de düzenli bir şekilde içerik oluşturup sizlerle paylaşacağım.
İçerik hakkında görüş ve önerilerinizi lütfen yorumda belirtin.
Bir sonraki yazımda buluşmak üzere, sağlıkla kalın…

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/mayis-ayi-onemli-gunler-ve-ucretsiz-tasarimlari-2020/feed/ 0
Etkili Bir Sosyal Medya Reklamı İncelikleri https://www.bilalbeyaz.com/etkili-bir-sosyal-medya-reklami-incelikleri/ https://www.bilalbeyaz.com/etkili-bir-sosyal-medya-reklami-incelikleri/#respond Sat, 09 May 2020 23:43:46 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1232 Sosyal medyada için hazırlayıp paylaştığınız gönderiler reklamı nasıl etkiler?

Reklama çıkacağınız sosyal medya görsellerinde nelere dikkat etmelisiniz?

Bu yazımda reklama çıktığınız gönderiler için dikkat etmeniz gerek bazı tavsiyeleri derlemek istiyorum.

“Harika bir reklam oluşturmaya ilişkin belirli bir tarif yoktur ancak unutulmaması gereken en önemli şeylerden biri insanların reklamınızı büyük olasılıkla telefonlarında görecek olmasıdır. Bu nedenle, tasarımlarınızı mobilde mutlaka görerek test edin.”

Aşağıda belirteceğim tavsiyeleri uyguladıktan sonra reklamlarınızdan en verimli performansı alacaksınız.

Font kullanımı için iyi bir araştırma yapın

Aslında font (yazı karekteri) bir tasarımda bana kalırsa %70’lik bir rol oynar. İyi seçilmiş bir font ile hiçbir tasarımsal faaliyet göstermeden harika bir iş ortaya çıkarabilirsiniz. Bu yüzden font seçimlerinize çok dikkat etmelisiniz.

Font Seçimi Önemli

İyi bir renk seçimi görselin dikkat çekmesini sağlar

Renklerin dili var derler ya işte tam da öyle. Siz hiç taziye ilanlarını pembe renkte gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü renklerin gerçekten de bir dili, bir mesajı ve bir misyonu var. Tasarımlarınızda abartılı renkler kullanmaktan kaçının. Renklerin birbirine uyumuna dikkat edin. Aşağıdaki renk kullanımlarını inceleyerek kararı siz verin

Doğru Renk Kullanımı

Her bir reklam alanı için sosyal mecranın tavsiye edilen en boy oranını kullanın.

Normal post paylaşımlar yani dönen reklamlar için her zaman 1:1 (kare) minimum 1080x1080px boyutlarında görseller ve videolar kullanın.

Hikaye paylaşımlarınız için 16:9 (dikey) 1080x1920px boyutlarında  görseller ve videolar kullanın.

Akış paylaşımını ayrı, Hikaye paylaşımını ayrı reklama çıkın.

Kaliteli çekilmiş ve çözünürlüğü yüksek görseller kullanın

Kaliteli görseller dikkat çeker ve tıklanma oranınızı yükseltir. İlgi çekici görseller ile hedef kitlenizi cezbedin. Eğer kullanılacak görselleri kendiniz çekiyorsanız mutlaka photoshop gibi uygulama araçlarını kullanarak görselinizin renk ve ışık ayarlarını düzenleyin. İnternetten arama yaparak kaliteli bir görsel elde etmek istiyorsanız, Google aramasını yaparken Görseller > Araçlar > Boyut > Büyük seçeneğini kullanın.

Tasarımlarınızda ürün veya markanızı belirgin bir şekilde gösterin.

İnsanlar çok fazla sosyal medyada vakit geçirmekte ve birçok kişiyi, firmayı takip ettiği için akışları hızlıca kaydırarak geçermektedir. Vermek istediğiniz mesajınızı etkili ve estetik bir şekilde iletmek için sattığınız şeyi, markanızı veya logonuzu tasarımınızda mutlaka belirgin bir şekilde gösterin.

Çok fazla görsel metni kullanmaktan kaçının

En doğru reklam gönderisini yakalamanın birinci kuralı gönderiyi test etmektir. Facebook aslında tamamen bizim faydamıza olan kurallar koymayı hedefler. Eğer bir gönderimiz onaylanmıyorsa bilmeliyiz ki bu tamamen bizim faydamıza ve bütçemizin doğru kullanılmasına yönelik bir uygulamadır.

Üzerinde %20’den az yazı bulunan görsellerin daha yüksek performans gösterdiğini Facebook bize bildiriyor. Bu yüzden, yüksek oranda yazı içeren görseller kullanmaktan kaçının. Reklamınız gösterilse bile birim başına maliyetiniz çok yükselir ve daha düşük erişim elde edersiniz. Bu da bütçenizi gereksiz yere tüketmenize neden olur.

Hazırlamış olduğunuz tasarımı reklama çıkmadan önce mutlaka Facebook’un bize sunduğu  “Görselde Yazı İçeriği Kontrolü” aracını kullanarak test etmelisiniz

Testi “İyi” puanlamasını alıncaya kadar revize edebilirsiniz.

Puanlama şu şekilde uygulanmaktadır;

Görseldeki Yazı Puanlamaları
Görseldeki Yazı: İyi
Reklamınız normal şekilde yayınlanacak.
Görseldeki Yazı: Düşük
Reklamınızın erişimi biraz daha düşük olabilir.
Görseldeki Yazı: Orta
Reklamınızın erişimi çok daha düşük olabilir.
Görseldeki Yazı: Yüksek
Reklamınız yayınlanmayabilir.

Bunları uyguladıktan sonra göreceksiniz daha önceden reklama çıkmış olduğunuz gönderilerinize kıyasla şimdiki reklamınızın performansı çok daha iyi olacaktır.

 

 

 

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/etkili-bir-sosyal-medya-reklami-incelikleri/feed/ 0
Dijital Pazarlamayı Anlayalım https://www.bilalbeyaz.com/dijital-pazarlamayi-anlayalim/ https://www.bilalbeyaz.com/dijital-pazarlamayi-anlayalim/#respond Sat, 09 May 2020 15:52:00 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1228 Dijital pazarlama farklı yorumlamalar ile tanımlanabilir. Ben bu konunun aslında tecrübe edilen deneyimler ile doğru orantılı olduğunu da düşünüyorum. Bir ürün veya hizmetin internet yolu ile kullanıcıya ulaştırılarak, satışını veya sunumunu yapmak da diyebiliriz.

Bugün dijital pazarlamanın 4 ana koluna değineceğiz;

1- Elde Et / Acquire
2- Dönüştür / Convert
3- Ölç ve Optimize ET / Measure&Optimize
4- Tutundur ve Büyüt  / Retain&Grow

Elde Et / Acquire:
Müşteriyi web sitenize ya da satışı gerçekleştirdiğiniz sayfaya çekebilmek amacıyla yapılan aktiviteler. Trafik çekme olarak da tabir edilmektedir. Burada can alıcı kısım, web sitemize kaliteli ve nitelikli ziyaretçiler çekmektir. Eğer kitleyi gerçekten elde etmek istiyorsak amacımız her zaman nitelikli ziyaretçi olmalı.
Elde etmekten sürekli görünmekten ve dikkat çekmekten geçer. Kitle Elde etmek için aşağıdaki adımlar uygulanır;
– Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
– Arama Motoru Reklamları (PPC)
– Email Marketing
– Sosyal Medya Pazarlama (Social Media Marketing)
– Gelir Ortaklığı (Affiliate Marketing)
– İnteraktif Karşılaştırma (Interactive Comparison),
– Reklam Ortaklığı (Advertising Partnership),
– Viral Pazarlama
– İçerik üretme/paylaşma
– RSS
– Online PR belli başlı konular.

Dönüştür / Convert:
Nitelikli ziyaretçi trafiği sağladıktan sonra hedeflerinize ulaşmanıza
yardımcı olacak sonuçlar.
Hedef her zaman satış olmayabilir. Gelen ziyaretçilerden form toplama yada belirli bir aksiyonu gerçekleştirmesini sağlama, bir blog için okunan yazıların
sayısı, yazıyı beğenenlerin sayısı, kaç kişinin o yazıyı paylaştığı, kaç kişinin bloğu takip
etmeye başladığı gibi şeyler de olabilir. kişisel bir site için ise, sizinle iletişime geçmek isteyen kişi sayısı olabilir.
Kullanılabilirlik ve erişilebilirlik çalışmaları (Usability & Accessibility), Müşteri karar
destek mekanizmasının güçlendirilmesi (Customer Decision Support), içerik yönetimi,
sitenin işe yararlılığını arttırma, satış metinlerini ikna edici yazma, kişiselleştirme,
müşteri segmentlerini belirleme ve hedefleme çalışmaları (Personalisation, Segmenting,
Targeting), E-posta Pazarlama (Email Marketing), ödeme seçeneklerinin çoğaltılması ve
site içindeki aramanın iyileştirilmesi, bu aşamada yapılması gereken belli başlı
aktivitelerden.

Ölç ve Optimize ET / Measure&Optimize:
Bu aşama, neyi yanlış yapıp neyi doğru yaptığınızı anlamanız ve kendinizi rakiplerinizle karşılaştırmanız açısından çok önemli.
Bence tüm dijital pazarlama aktiviteleri içinde en önemli kısım burası. Çünkü eğer
başarınızı ölçemiyorsanız, başarılı olduğunuzu söyleyemezsiniz. Bu aşamada öncelikle
sitenizin performansını analiz etmeniz gerekiyor.
Web Analytics yazılımları kullanıp aksiyonunuzu değerlendirmeli, sonuçlara göre optimize edilecek yerleri belirlemelisiniz.

Web sitenizin başarı kriterlerini rakiplerinizin veya sektörünüz ile aynı işlevi sağlayan firmaların kriterleriyle karşılaştırmalısınız.
Google Analytics  ve Google Search Console aracları tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunulmaktadır. Bu araçlar kullanılarak ölçüm ve optimizeler yapmak oldukça kolaydır.

Online panellerle ve anketlerle kullanıcılarınızı daha iyi anlamaya çalışmalısınız. Kullanılabilirlik testleri yapmalısınız.
Müşterileriniz için en iyisini bildiğiniz fikrinden bir an önce vazgeçip, Facebook A/B testlere  başlamalı, aslında neyin işe yarayıp yaramadığını matematiksel olarak belirlemelisiniz.

Tutundur ve Büyüt  / Retain&Grow:
Artık müşteriniz olan kişileri memnun etme ve sizin daimi müşterileriniz olmaları için çalışma zamanı.
Müşterilerinizi elinizde tutmak ve markanızı büyütmek için sürekli olarak yeni güncellemeler yapmalı, müşteri memnuniyene son derece önem vermelisiniz. Onlara hediyeler verebilir, etkileşim kurmalarını sağlayacak kampanyalar düzenleyebilirsiniz.

  • Dijital Pazarlama İçin Önemli Not: Kendiniz için değil müşterileriniz için çalışırsanız, müşterileriniz sizi arzu ettiğiniz konuma mutlaka getirecektir. Mutlu et, mutlu ol : )

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere.

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/dijital-pazarlamayi-anlayalim/feed/ 0
Sosyal Medya Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır? https://www.bilalbeyaz.com/sosyal-medya-hesap-yonetimi-nasil-yapilir/ https://www.bilalbeyaz.com/sosyal-medya-hesap-yonetimi-nasil-yapilir/#respond Sat, 09 May 2020 01:00:29 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1219 Sosyal Medya Hesap Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sosyal medya yönetiminizi nasıl daha verilmi yapabileceğinizi maddeler halinde paylaşıyorum. Markanızı büyütmek ve nitelikli bir hedef kitleye sahip olmak için tavsiyelerimi dikkate almanızı öneririm.

Hadi başlayalım :)

 

  • Hedeflerinizi Belirleyin

    Sosyal ağlar üzerinde yapacağınız çalışmaların amacını belirlemeniz gerekir.
    Yeni kitleler edinmek, müşteri desteği sağlamak, web sitesine trafik yönlendirmek, etkileşim almak, satış yapmak ve takipçilerle iletişim kurmak gibi farklı hedefleriniz olabilir. Bu hedefleri netleştirerek, amaçlarınızı belirlemeniz önemli.

  • İçerik Takviminizi Oluşturun

    Yapacağınız paylaşımları bir plana oturtun. Haftalık planlar yaparak, ne tür içerikler paylaşacağınızı da belirlemeniz bir hayli önemli. Sosyal medya hesap yönetimi çalışmalarının önemli bir bölümünü oluşturduğu için haftalık paylaşım planlarınızı düzenli olarak yapmanız önemlidir. Planı oluştururken mutlaka özgün ve kimliğinizi yansıtabilecek bir görsel ve konuşma dili belirleyin.

  • Mesaj ve Yorumları Yönetin

    Doğrudan size ulaşan, sipariş öncesi veya sonrasında destek isteyen kullanıcıların sorularını yanıtlayarak, onlara müşteri desteği de sunmanız gerekir.
    Bunlara ek olarak, paylaşımlara gelen yorumları incelemek, kontrol etmek de bu işe dahildir. Takipçilerle olan iletişimi artırmak için yorumlara yanıtlar vererek, onlarla etkileşime de geçilmesi gerekir.
    Mesaj, yorum ve sorularına cevap bulan kullanıcılar kendilerini değerli hisseder ve sizin birer gönüllü marka elçiniz olarak davranış sergilerler.

  • Özgün tasarım ve Video Paylaşın

    Sosyal ağlar üzerinde paylaşılabilecek birçok içerik fikri bulunur.Marka ile ilgili haberler, ürün tanıtımları, kampanya ve fırsat içerikleri, eğlenceli video ya da görseller, bilgilendirici ve eğitici içerikler, özen gün ve haftalar, bu içeriklere örnek olarak gösterilebilir.
    Olabildiğince görseller bir bütün içinde tasarlanmalı ve haftada mutlaka 1 kez 60 saniyeyi geçmeyecek içerikte videolar paylaşın. Görsel ve videolarınızda kullanacağınız Font, renk ve fotoğraflar firmanızın kurumsal çizgisi dahilinde olmalı.

    Bir sonraki yazımda tekrar buluşmak üzere.

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/sosyal-medya-hesap-yonetimi-nasil-yapilir/feed/ 0
Dijital Pazarlamada Hedef Kitlenize Güven Verin https://www.bilalbeyaz.com/dijital-pazarlamada-hedef-kitlenize-guven-verin/ https://www.bilalbeyaz.com/dijital-pazarlamada-hedef-kitlenize-guven-verin/#respond Fri, 08 May 2020 21:35:06 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1214 “Güven Duyan Satın Alır, Güven Duyulan Markalaşır”

Bir ürün veya hizmetinizi dijitalde pazarlıyorsanız oluşturduğunuz hedef kitlenize mutlaka güven vermelisiniz.

İnternetten alışveriş yapan bir çok insan fiyat performansından önce mecranın güvenilir olup olmadığı hakkında bir araştırmaya girmektedir.

Bu yüzden güven kazanmak için strateji belirlemeli ve planlamanızı bunun üzerinden oluşturmalısınız.

Göreceksiniz siz güven kazandıkça isminiz de markalaşmaya başlayacaktır. Bu döngü sürdükçe siz de daha fazla dönüşüm almış olacaksınız

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/dijital-pazarlamada-hedef-kitlenize-guven-verin/feed/ 0
Bir Web Sitesinin Renk Kodlarına Nasıl Ulaşılır https://www.bilalbeyaz.com/bir-web-sitesinin-renk-kodlarina-nasil-ulasilir/ https://www.bilalbeyaz.com/bir-web-sitesinin-renk-kodlarina-nasil-ulasilir/#respond Fri, 08 May 2020 21:22:15 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1188 Girmiş olduğunuz bir sitenin renkleri çok hoşumuza gitti ve kullandığı renk kodlarını öğrenmek mi istiyorsunuz ? İşte bu yazım tam da size göre.

Çoğu zaman tasarımlarımızda hangi renkleri kullanacağımıza kolay kolay karar veremeyiz ve bu çok can sıkıcı bir hal alır. Hangi tasarımı yaparsanız yapın, renkler en can alıcı kısmı oluşturur. Renk yapısını çok beğendiğiniz bir sitenin renk kodlarını öğrenmek ister misiniz ?

Bahsedeceğim bir Google Chroom eklentisi ile bir tıkla web sitesinin kullandığı renklerin tamamına renk kodları ile birlikte erişebilirsiniz .

Tarayıcınızdan eksik etmemeniz gereken eklentimizin adı  Site Palette.

Kullanımı oldukça basit. Şimdi sizlere adım adım nasıl kuracağınızı ve nasıl kullanabileceğinizi anlatacağım.

 

Eklentimizi Linke Tıklayarak Google Chroom’a ekliyoruz
https://chrome.google.com/webstore/detail/site-palette/pekhihjiehdafocefoimckjpbkegknoh?hl=tr

 

“Site Palette” eklensin mi? uyarısına Evet diyerek onay veriyoruz.

Şimdi en zevkli kısma geldik :)

Artık eklentimiz adres çubuğunun sağ üst köşesinde yerini aldı.

Başlamak için Tarayıcınızı kapatıp tekrar açmalısınız.

Renk kodlarını öğrenmek istediğimiz web sitesi açık iken eklentiye tıklıyoruz ve bize yeni bir pencerede renkleri sunuyor.

Sizin de renkleri almak için kullandığınız bir araç var ise lütfen yorumda belirtiniz.

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere .

 

 

 

 

 

 

 

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/bir-web-sitesinin-renk-kodlarina-nasil-ulasilir/feed/ 0
Sosyal Medya Kullanımında Kazanca Dönüşecek Önemli ipuçları https://www.bilalbeyaz.com/sosyal-medya-kullaniminda-onemli-ipuclari/ https://www.bilalbeyaz.com/sosyal-medya-kullaniminda-onemli-ipuclari/#respond Fri, 08 May 2020 12:48:37 +0000 https://www.bilalbeyaz.com/?p=1141 Sosyal Medya Kullanımında Kazanca Dönüşecek Önemli İpuçları

Kazanmak için Konuşun!
Aslında birçok hesap yönetiminde gözardı edilen en önemli konulardan
biri iletişimsizlik. Yüzlerce yanıtsız mesaj, yıllanmış yorumlar : ) ve ardından gelen
“neden başarılı olamıyorum?” serzenişleri. Aslında başarılı olmak bizim elimizde.

Sosyal Medyadan gelen yorumlar ve mesajlara mutlaka cevap vererek kitlemize
değerli olduklarını hissettirmeliyiz. Hem de öyle kolaya kaçarak
değil. Konuşmalıyız, cevap vermeliyiz ve duygusal bir bağ kurmalıyız.

Kullanıcı karşısında bir robotun değil de gerçekten bir insanın olduğunu hissetmeli
Düşünün ki mecranıza gelmiş, içeriklerinizi gözden geçirmiş ve sizin ile iletişime geçmiş
aklındaki sorulara makul cevaplar almak istemiş belki ürününüzü satın alacak yada
sunmuş olduğunuz hizmeti alacak fakat tatmin olmak istiyor ve siz bunu görmezden
geliyorsunuz. İşte bu sizi asla başarıya ulaştırmayacaktır.

Verdiğimiz yanıt ile mutlu olan bir kulanıcı belki de uzun vadede bizim bir
marka elçimiz konumuna gelecektir. Evet amacımız başarı olmak ve bunun için
konuşmalıyız. Göreceksiniz iyi bir dil ile verilen her yanıt sizi bir adım daha ileri taşıyacaktır.

 

 

 

]]>
https://www.bilalbeyaz.com/sosyal-medya-kullaniminda-onemli-ipuclari/feed/ 0